Dorpentocht Aa en Hunze

Kijken, strijken en vergelijken 

Dagimpressies van de dorpen en gehuchten in de gemeente Aa en Hunze

Beeldend kunstenaar CEES DRUBBEL werd geboren te Nieuwer-Amstel (Bovenkerk) in 1946 en is vanaf 1976 woonachtig in Annen. Door zijn jarenlange ervaring als docent tekenen en schilderen staat hij altijd open voor experimentele invloeden en een veelheid aan onderwerpen. Dit heeft tot gevolg dat van een herkenbare stijl in zijn werk geen sprake is.

(A) Gasselte 13     (A) Nijlande 11

Met de jaren groeide bij hem het verlangen om met regelmaat in de open lucht te kunnen schilderen. Na het beëindigen van zijn werkzame periode in het onderwijs in 2005 kon dit verlangen worden omgezet naar daden. Een dorpentocht door de gemeente Aa en Hunze tussen 2006 en 2010 was hiervan een direct gevolg. Het project hield in dat alle dorpen en buurtschappen in de gemeente werden bezocht gedurende een dag. Hij schilderde in de periode april 2007 tot en met juni 2009 op locatie en in de verschillende seizoenen veertig dagimpressies. Zo legde hij van elk dorp of gehucht een markante of kenmerkende plek op paneel vast.
Het project is alleen gebaseerd op directe waarneming, zonder gebruik te maken van enig hulpmiddel zoals fotografie.
Het bijzondere is dat alle veertig schilderijen ter plekke in één dag zijn geschilderd en niet achteraf in het atelier zijn bijgewerkt. Daardoor zijn het zeer oorspronkelijke dagimpressies geworden. De auteur noteerde zijn belevingen van de betreffende dag met potlood achterop het paneel.

Het resultaat is vastgelegd in boekvorm (klik op het boek voor bestelling)

27_02_11dt006

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om een aantal pagina’s te bekijken..Comments are closed.