Over Cees

Cees Drubbel in 1946 geboren te Amstelveen, woont  al ruim 45 jaar in het noorden. Vanaf 1985 runnen hij en zijn vrouw Milly atelier/galerie “de Strubbel” in een karakteristieke boerderij aan de rand van Annen, gelegen op de Hondsrug in de provincie Drenthe .

Door zijn veelzijdigheid als beeldend kunstenaar en zijn bevoegdheid M.O. tekenen-en handvaardigheid docent, behaald als extraneus, aan de academie voor beeldende kunst van Tilburg, Arnhem en Amersfoort, wordt naast het werken aan opdrachten het geven van teken/schilderlessen en workshops veel tijd besteedt aan vrij werk in zijn ruime en sfeervolle atelier. Het vrije werk omvat allerlei thema’s en technieken, die vaak uitmonden in zijn ‘verschilderijen’. img_1283968822_910

Sinds zijn pensionering uit het onderwijs in 2005 trekt Cees er met zijn schilderspullen in alle seizoenen  op uit, om alles van betekenis in de natuur en de dorpen in weide omgeving vast te leggen. Daarnaast werkt hij sinds die tijd veel in series. Projecten als zijn dorpentocht, herinrichting Kniphorstbos , meer (in)zicht, scheepsportretten en observaties vanuit zijn woning zijn daarvan het gevolg geweest. Van zijn dag impressies van alle dorpen in de gemeente Aa en Hunze is een boek uitgegeven, met de titel;  ‘Kijken, strijken en vergelijken’.


 

 

 

 

 

 

 

 Comments are closed.